Piektdiena, 26.04.2024, 19:22:11
Sveicināti Guest | RSS
KATLSS
Galvenie
Reģistrācija
Ieeja
[ Jaunas vēstules · Dalībnieki · Foruma noteikumi · Meklēšana · RSS ]
sadaljas » IZKLAIDE » Pasakumi » Motokross (WISI KAS IEKSH MOTO)
Motokross
zinchaDate: Ceturtdiena, 23.07.2009, 19:22:46 | Message # 21
ADMINISTRATORS
Group: Administrators
Messages: 188
Status: Offline



CHATS
 
edzzusDate: Sestdiena, 25.07.2009, 12:22:52 | Message # 22
gonchiks
Group: V.I.P
Messages: 52
Status: Offline
biggrin

 
KOIJOTSDate: Pirmdiena, 27.07.2009, 23:49:44 | Message # 23
Lieutenant colonel
Group: Kontrile
Messages: 81
Status: Offline
happy happy happy happy

 
edzzusDate: Ceturtdiena, 30.07.2009, 21:06:48 | Message # 24
gonchiks
Group: V.I.P
Messages: 52
Status: Offline
latvietis vācijā piedalās tālēkšanā! 59,3m Dāvis Līvs #120 palika 31 wink vietā


 
zinchaDate: Ceturtdiena, 30.07.2009, 23:19:27 | Message # 25
ADMINISTRATORS
Group: Administrators
Messages: 188
Status: Offline
Noteikti visi sportisti, kuri ir piedalījušies sacensības „Bērzu” trasē, tās atceras ar lielu nostaļģiju, jo atbraucot uz šādiem mačiem un uzrādot labu rezultātu varēja dzīvot pēc tam cepuri kuldami. Iedomājaties mūsdienās, ja sacensību balvu fondā par 1.vietu abos braucienos varētu iegūt 1000 LVL, tad ja ne gluži Stefans Everts sēstos atkal uz motocikla un brauktu uz Saldu, tad noteikti daudzus nopietnus večus mēs redzētu ierodamies uz šādām sacensībām no visas Eiropas. Un spolētu, ka maz neliktos.
Saldu vienmēr varēja uzskatīt par vienu no Latvijas motokrosa lielpilsētām, tas jau ir apstiprinājies vairāku gadu garumā, un tāpēc bija ļoti žēl, ka tur nenotika nevienas motokrosa sacensības jau ilgāku laiku, tās vienmēr bija kā liels notikums. Un tāpēc, liels prieks, ka šā gada 30. augustā Saldū viesosies „Superkauss” seriāls, kas noteikti būs lieli svētki visiem skatītājiem mūsu pelēkajā ikdienā. Varbūt mēs, motokrosa fani par spīti šai krīzei varam pierādīt visai Eiropai, ka mums šeit visi esam dzīvi un labot „Bērzu” trases motokrosa sacensību apmeklētības rekordu, varbūt pat Baltijas, tas jau nav nemaz tik liels, tas tur arī grozās ap tiem 14 000 tūkstošiem skatītāju. Vai tad mēs to nevaram, radīt svētkus sev un parādīt citiem, ka latvieši ir dzīvi un prot fanot:)

Turpinājumā intervija ar atjaunotās „Bērzu” trases īpašnieku un vienu no Latvijas motokrosa leģendām Vitāliju Bobkovu:

Bērzu trase ir ar senām tradīcijām, kurā gadā tā tika izveidota, kas to izveidoja?
V. Bobkovs : Bērzu trasi izveidoja toreizējais Saldus sovhoztehnikuma vadītājs Jānis Žīgurs. Tad tā bija klasiskā motokrosa trase. 1988.gadā es turpināju iesākto. Vēlāk izveidoju superkrosa trasi, kurā paralēli šīm sacensībām notika skaistuma, augstuma un tāluma lēkšana ar motociklu. Kad zeme, uz kuras atradās trase, tika denacionalizēta, es apmēram 200m tālāk izveidoju citu trasi, nu jau uz man piederošās zemes. Tā ir šī brīža esošā "Bērzu" mototrase, kuru esmu nodevis apsaimniekot Gundaram Gaušim.

Padomju laikos, cik bieži šeit norisinājās sacensības?
V. Bobkovs: Parasti gadā bija viena vai divas sacensības. Pēdējās sacensības, ko es rīkoju notika 90-to gadu otrajā pusē. Manas sacensības saucās "Kurzemes Kauss". Pirmās vietas ir izcīnījuši daudzi pazīstami sportisti. Tajā laikā es maksāju par katru braucienu. Notika divi braucieni vienā sacensību dienā. Ja sportists nefinišēja pirmajā braucienā, tad noteikti gatavojās uz otro, jo naudas balva bija lielas. Par 1. vietu braucienā es devu Ls 500. Kopā varēja nopelnīt Ls 1000. Tika apbalvotas pirmās 6. vietas. Vīri kapāja ne pa jokam. Lielākās sacensības bija Baltijas čempionāts, kas tika rīkots šajā trasē.

Vai Jūs lūdzu varētu pastāstīt, kurš bija titulētākais sportists un kurš šeit visvairāk ir izcīnījis pirmās vietas?
V. Bobkovs: Par 1 vietām precīzi nepateikšu, jo pagājuši apmēram 15 gadi. Titulētākais varētu būt Tanels Leoks.

Cik daudz skatītāju nāca uz Bērzu trasi skatīties motokrosu, un kāds ir bijis skatītāju apmeklētības rekords?
V. Bobkovs: Parasti nāca 6-7 tūkstoši skatītāji. Saldū ir 12000 iedzīvotāji. Ja lija lietus, tad mazāk. Rekords ir 14000 skatītāji. Toreiz iepriekšējās dienas vakarā, sestdienā, „Kalnsētas” parkā bija šovs ar motobraucēju paraugdemonstrējumiem un visādām izdarībām. Cilvēkiem tas ļoti patika, jo sanāca apmēram 3500 skatītāji, un tā reklāma bija tik labi nostrādājusi, ka nākošajā dienā uz sacensībām sanāca tik milzīgs skatītāju pulks.

Latvijas atjaunotajā valstī pāris reizes vēl norisinājās sacensības šajā trasē, bet pēc tam vairāk tur nenotika. Kāpēc?
V. Bobkovs: Atjaunotajā Latvijas valstī Bērzu trasē notika apmēram 10 sacensības. Motokrosus rīkot es pārtraucu, jo tas prasa milzīgu nervu enerģiju. Es jutu, ka nevaru to vairs pavilkt, bet sliktus krosus organizēt nevēlējos.

Kas Jūs pamudināja atjaunot Bērzu trasi?
V. Bobkovs: Moto trasi atjaunoja Gundars Gaušis. Jauns puika, enerģija plūst pa visām malām. Lai rīko Saldū motokrosus, kas gadu gadiem ir bijuši šeit cieņā. Pie mums vienmēr ir laba motokrosa aura.To nedrīkst pazaudēt.

Ar ko atšķiries šī trase no citām „Superkausa” trasēm?
V. Bobkovs: Šo trasi es veidoju ar vairākiem nosacījumiem:
1.Lai būtu labi pārskatāma.
2.Nav bīstama.
3.Tehniska.
4.Kompakta.
5.Ne ātra, ne lēna.

Vai tagad šajā trasē varēs trenēties jebkurš motokrosists un kurās dienās un kādos laikos to var darīt?
V. Bobkovs: Trenēties var jebkurš, katru dienu bez apstājas. Treniņš jāsaskaņo ar trases apsaimniekotāju Gundaru Gauši mob. tālrunis: 29464834.



CHATS
 
zinchaDate: Ceturtdiena, 06.08.2009, 22:21:21 | Message # 26
ADMINISTRATORS
Group: Administrators
Messages: 188
Status: Offline



CHATS
 
zinchaDate: Ceturtdiena, 06.08.2009, 22:24:29 | Message # 27
ADMINISTRATORS
Group: Administrators
Messages: 188
Status: Offline
Esam priecīgi paziņot, ka sākusies sportistu reģistrācija internetā Superkausa FOX Lielās balvas Saldus posmam, kas norisināsies 30.augustā Bērzu mototrasē. Šis būs Superkausa pirmspēdējais posms, kurā noskaidrosies labākie 45 sportisti startam Finālā.
Internetā reģistrēties ir lētāk. Sportisti, kuri reģistrējas internetā, sacensību dienā dodas uzreiz pēc transpondera. Tiekamies trasē Brummm



CHATS
 
zinchaDate: Ceturtdiena, 06.08.2009, 22:36:39 | Message # 28
ADMINISTRATORS
Group: Administrators
Messages: 188
Status: Offline



CHATS
 
KOIJOTSDate: Ceturtdiena, 06.08.2009, 23:25:08 | Message # 29
Lieutenant colonel
Group: Kontrile
Messages: 81
Status: Offline
tongue tongue tongue

 
zinchaDate: Pirmdiena, 17.08.2009, 20:56:09 | Message # 30
ADMINISTRATORS
Group: Administrators
Messages: 188
Status: Offline
Aizgājušajās brīvdienās ir nosaukti iepriekšējo gadu divu lielāko favorītu komandu sastāvi, tātad ASV un Beļģijas izlases uz Pasaules Nāciju kausu, kurš kā jau zināms norisināsies Itālijā Franciacorta mototrasē.
ASV izlasē 2009. gadā startēs Ryan Dungey, Jake Weimer un Ivan Tedesco. Dungey šobrīd sīvi cīnās par AMA motokrosa titulu, savukārt Weimer un Tedesco ir regulāri TOP5 braucēji 250 un 450 klasēs.
Ja Chad Reed kļūs par 2009. gada AMA motokrosa čempionu, kas visdrīzāk arī notiks, tad Itālijā mēs redzēsim divus Pasaules čempionus un divus AMA čempionus, jo Reed jau pirms laba laika paziņoju, ka viņš noteikti ieradīsies Itālijā.

Tieši tāpat arī Beļģijā viņu komandas menedžeris Joel Smets nosauca savas valsts izlasi, un tā ir – Joel Roelants, Clement Desalle un Steve Ramon. Visiem ļoti liels pārsteigums, ka izlasē ir nosaukts tieši Ramons, taču visus gadus kopš viņš ir iekļauts izlasē, tieši Nāciju kausos Ramons ir parādījis lieliskus rezultātus.

Bet tā vien izskatās, ka šogad par labākās komandas titulu cīnīsies vēl vairākas komandas, un nebūt čempiona tituls neizšķirsies tikai starp ASV un Beļģiju. Ļoti spēcīgi sastāvi ir Austrālijai (Bret Metcalfe, Chad Reed, Michael Byrne), Francijai (Marvin Musquin, Gautier Paulin, Nicolas Aubin), Itālijai (Davide Guarneri, Antonio Cairoli, David Philippaerts), uz doto brīdi vēl nav nosaukts Anglijas komandas sastāvs, taču tas visticamāk būs šāds – Tommy Searle, Shaun Simpson un Billy Mackenzie. Kaut arī Simpson un Mackenzie otro sezonas pusi ir guvuši traumas tādēļ angļi vēl vilcinās ar galīgā sastāva nosaukšanu. Arī mūsu kaimiņi igauņi jau komandu ir nosaukuši un tas ir viņu standarta trījnieks – Tanels Leoks, Aigars Leoks un Gerts Krestinovs.
Latvijas izlase vēl nav nosaukta, bet domājams, ka tas varētu notikt tuvāko nedēļu laikā. Izlases kandidāti varētu būt Matīss Karro, Augusts Justs, Ivo Šteinbergs, Lauris Freibergs un Dāvis Līvs, taču kuri trīs būs tie, kas brauks to šobrīd nezin neviens.

Pilnu komandu sastāvus publicēsim, kad tas būs pilnīgi apstiprināts un tam jau vajadzētu būt pavisam drīz.



CHATS
 
sadaljas » IZKLAIDE » Pasakumi » Motokross (WISI KAS IEKSH MOTO)
Meklēšana:


Copyright KATLSS © 2024
Uzturēšanu nodrošina uCoz